Kek ve brownielerin üzerine dökebilirsiniz veya krep ve pankeklerle yiyebilirsiniz. Meyveler için dip sos olarak kullanabilirsiniz. Kısaca nasıl isterseniz öyle yersiniz. Üstelik çok da hafif bir sos.
Malzemeler:
160 gr %70 kakaolu bitter çikolata
80 gr sütlü çikolata
1 çay bardağı + 3-4 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
dilerseniz tarçın ve vanilya ektratı
Hazırlanışı:
1 çay bardağı suyu bir sos tenceresinde kaynayana kadar ısıtın ve içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları, tarcın ve vanilyayı atıp ocaktan alın. Tüm çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Kıvam koyu gelirse 3-4 kaşık daha sıcak su koyabilirsiniz. Sosunuz hazır! Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder